Το απόγευμα της Kυριακής 9 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης «Τράχηλα» Σκοπής Σητείας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε για το ιερό πρόσωπο της Παναγίας προς την οποία κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας γιατί, με την ελεύθερη συγκατάθεσή της έγινε συνεργός του Θεού στο έργο της σωτηρίας της ανθρωπότητας. Όπως σημείωσε ο Θεός έδωσε τον Υιό και Λόγο Του και η ανθρωπότητα έδωσε την πάναγνη και αειπάρθενο Μαρία, η οποία αποτέλεσε «σκεύος εκλογής» και τη γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης.

Επίσης, ο Σεβ. αναφέρθηκε στην παλαιά παράδοση που μέχρι σήμερα συνεχίζουν ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, να διαμένουν για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες κατά τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου στους χώρους της παλαιάς Μονής, η οποία πάντοτε ήταν χώρος άσκησης και προσευχής, όπως μαρτυρούν τα οστά των μοναχών που διασώζονται στον ναό, αλλά και πολλοί να έρχονται με τα πόδια να προσκυνήσουν, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, και να εκπληρώνουν το τάμα τους προς την Παναγία τη Φανερωμένη.

Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου από την πανδημία του κορωνοϊού, από κάθε κίνδυνο και πειρασμό και επιβουλή του αντικειμένου, και να φανερώνει στις καρδιές όλων μας το θέλημα του Υιού και Θεού της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.