Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21ης Ιουλίου 2017, ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου παρθενομάρτυρος Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό της, στην συνοικία του Βοτανικού.

Στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ναού, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Ανδρονίκου Αλεξάκη, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης και Γενικός Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, προσήλθε πλήθος πιστών να ανάψει ένα κεράκι και να αιτηθεί της πρεσβείες της παρθενομάρτυς Μαρκέλλας, από ολόκληρο το λεκανοπέδιο, καθώς είναι ο μοναδικός ναός σε ολόκληρη την Αττική.

Στο τέλος του Εσπερινού o Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και η Χάρις του Κυρίου δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και της σήμερον εορταζομένης Αγίας Μαρκέλλας να είναι πάντοτε με όλους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.