Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ' μετέβη την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βέργα και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι.Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κήρυξε το θείο λόγο ερμηνεύοντας τον λόγο της Παναγίας προς τον αρχάγγελο Γαβριήλ:«Ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ῥῆμά Σου» (Λουκ. 1,38).

Αναφέρθηκε οτι το ”Ἰδοὺ” δηλώνει την πίστη της Παναγίας, ”ἡ δούλη Κυρίου” την ταπεινοφροσύνη της και ”γένοιτό μοι κατὰ τὸ ῥῆμά Σου” την υπακοή της στο θείο θέλημα.

Αυτές τις τρείς μεγάλες αρετές της Θεοτόκου οφείλουμε και εμείς να αποκτήσουμε στη ζωή μας. Και κατέληξε ο Σεβ. υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανευαγγελισμού της κοινωνίας μας με μια ουσιαστική εμβάνθυση στα νάματα της ορθόδοξης χριστιανικής μας διδασκαλίας. Δεν παρέλειψε επίσης ο Σεβ. να δώσει και συγκεκριμένες πρακτικές πνευματικές νουθεσίες προς τους πιστούς.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος απί πιστούς οι οποίοι ήλθαν από διάφορες περιοχές για να εορτάσουν εκεί ψηλά στη Βέργα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.