Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 40 ετών από την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά και τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, πρόσφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρώτη σημαία της ΕΕ, που τιμητικά υψώθηκε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, πλάι στη γαλανόλευκη, την 9η Μαΐου 2021, παρουσία της Προέδρου.

Όπως τόνισε ο κ. Σχοινάς, η σημαία αυτή, ιστορικό πλέον κειμήλιο και ισχυρό σύμβολο της ευρωπαϊκής Ελλάδας, ανήκει στους Έλληνες πολίτες και η θέση της είναι στην εστία του απανταχού ελληνισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς συμβολίζει τη θέλησή μας να είμαστε κομμάτι αυτής της ισχυρής Ένωσης μέσα από την οποία προωθούμε κι εμείς τις εθνικές μας επιδιώξεις.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέλαβε το δώρο του κ. Σχοινά, με χαρά και συγκίνηση, επισημαίνοντας ότι η σημαία αυτή αποτελεί τον καλύτερο συμβολισμό της επετείου των 40 ετών από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και είναι διαρκής υπόμνηση των όσων έχουμε πετύχει μαζί, με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, καθώς και των υψηλών προσδοκιών, που έχουμε για το κοινό μας μέλλον.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι μεγάλες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, το μεταναστευτικό, η εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων, καθώς και η οικονομική ανάκαμψη, μπορούν και πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα κατάλληλα εργαλεία, με ενότητα και αλληλεγγύη και σημείωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών, καθώς και το σχέδιο ανάκαμψης, μας κάνουν αισιόδοξους.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον νέο πολιτικό κύκλο στην ΕΕ, ο οποίος άνοιξε στις 15 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για σημαντικές προκλήσεις, που έχουμε μπροστά μας στο μεταναστευτικό και στην ασφάλεια, καθώς και στις πρόσφατες επιπτώσεις της κρίσης στο Αφγανιστάν. Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα κοινωνικά, όπως είναι η νέα στρατηγική για τον αντισημιτισμό, αλλά και το Ευρωπαϊκό Έτος για τη Νεολαία το 2022.

Όπως είπε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ερχόμαστε και από μια χρονιά με μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες, όπως είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο εμβολιασμού, το οποίο συνεχίζεται και θα ενταθεί» και κατέληξε αναφερόμενος στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που θερμαίνουν την οικονομία μας και φυσικά στη μεγάλη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού, χάρη στο οποίο περάσαμε όλοι ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.