«Η εκκλησία είναι σημείο αναφοράς, το κέντρο της ενορίας για τους Ορθόδοξους, είτε φυλάττουν Θερμοπύλες στα χωριά μας που ερημώνουν, είτε ζουν στη βουή της πόλης. Η πίστη, ζυμωμένη με τις παραδόσεις και τα έθιμα του λαού μας, μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίζουμε κάθε δοκιμασία της ζωής. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα της ελπίδας, συνειδητοποιούν ακόμη κι όσοι δεν θρησκεύουν τον ενοποιητικό ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζει η Ορθοδοξία για τον ελληνισμό».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία στη Μεγαλώνυμο ενορία του Αγίου Νικολάου Λάρισας, στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, την παραμονή της εορτής εκκλησιάστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη κοινότητα της Χαράς του δήμου Κιλελέρ. Μετά τον εσπερινό και την αρτοκλασία, στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου από τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου της Μελίας και κέρασμα με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που συνεχάρη τη δημοτική αρχή Κιλελέρ και την πρόεδρο της Χαράς κ. Σταυρούλα Καραπιπέρη, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ειρήνη!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.