Το Σαββάτο 10 προς Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 (με το νέο ημερολόγιο) πανηγύρισε σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη το Κελί των Βολιωτών στη Σκήτη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδος: «Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του, προσκεκλημένοι του Γέροντος του Κελίου π. Χρυσοστόμου, βρέθηκαν στην αγιοτόκο Σκήτη της Αγίας Άννης για να συνεορτάσουν με τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Μεγίστης Λαύρας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πρόδρομο και τους πατέρες της Σκήτης, την Σύναξη των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό τελέσθηκε στο κυριακό της Ι. Σκήτης πολύωρη και συνάμα κατανυκτική πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία έψαλλαν αγιορείτες πατέρες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, καθότι ο Γέροντας της Ι. Σκήτης εκτελεί χρέη Δικαίου. Μετά το πέρας της ι. αγρυπνίας παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος μας απηύθυνε προς όλους λόγους πατρικούς.

Το απόγευμα της Κυριακής, 11ης Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Κελί του Αγίου Γεωργίου των Καρτσωναίων όπου και συνομίλησε με τους πατέρες.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του επέστρεψαν από το Περιβόλι της Παναγίας στη Λευκάδα πλήρεις πνευματικών εμπειριών την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017″.

λευκάδα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.