ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ: “Συνέταξα πόρισμα, το έγραψα, το υπέγραψα, το κατέθεσα, ξεκίνησε η διαδικασία η δικαστική. Τώρα λοιπόν κάποιος διέρρευσε την πρώτη και την τελευταία σελίδα του πορίσματος, δόξα τω θεω δεν ξέρω τι γίνεται γιατί και για ποιο λόγο”, τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο κανάλι ΤRT της Θεσσαλίας και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

“Σε κάθε περίπτωση επειδή σωρεία δημοσιογράφων με παίρνουν αυτές τις μέρες θέλω να το πω δημόσια ότι καλύπτομαι από πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας και είμαι ίσως ο μόνος που δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα πολλώ δε μάλλον να δώσω το πόρισμα μου. Επειδή είμαι εκκλησιαστικός ανακριτής καλύπτομαι από πρωτόκολλο εμπιστευτηκότητας, δεν μπορώ σε κανέναν να πω τι έγινε με την ανάκριση του π. Δημητρίου”, ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 , ο κ. Ιερώνυμος ως Αρχιμανδρίτης τότε της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση ως εκκλησιαστικός ανακριτής μετά την δίωξη που είχε ασκήσει κατά του ιερέα του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, Δημήτριου Λουπασάκη, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η όλη υπόθεση των ανακρίσεων διήρκησε τρία ολόκληρα χρόνια και το 2017, ο νυν Μητροπολίτης Λαρίσης κατέθεσε το τελικό πόρισμα στον Αρχιεπίσκοπο και κατατέθηκε αίτημα για παραπομπή του ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη στο Επισκοπικό Δικαστήριο, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ και έτσι η υπόθεση “πάγώσε”

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πρόσφατα πώς όλα θα ξεκαθαριστούν για την συγκεκριμένη υπόθεση στην ΔΙΣ του Οκτωβρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.