Με δάκρυα στα μάτια και στεναγμό εις την ψυχή ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως του Κιλκίς υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου τ.έ., με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου, σε Κέντρο Αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη, νικημένος από χρόνια προβλήματα υγείας.

Αγωνιστής, θαρραλέος και με βαθιά πίστη στον Αρχηγό της Ζωής και Σωτήρα ημών Ιησού Χριστό αγωνίσθηκε για την ακριτική του Μητρόπολη ενώ πάλεψε παλικαρίσια τις δοκιμασίες της υγείας του. Στο τέλος έφυγε για την ουράνια πολιτεία ήσυχος και γαλήνιος.

Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου τέθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό (για 3 ώρες), τηρουμένων των μέτρων προστασίας της πανδημίας, για να τον αποχαιρετήσουν τα πνευματικά του παιδιά, οι άρχοντες, ο κλήρος και ο λαός.

Τελέστηκε τρισάγιο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Ιερισσού κ. Θεόκλητο.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Τετάρτη 3 Μαρτίου, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Κιλκίς οι υπηρεσίες και τα σχολεία εις ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστά ενώ στις 11 θα ψαλεί η νεκρώσιμος Ακολουθία.

Χρήστος Καναρόπουλος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.