ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε στον Εόρτιο Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Παταπίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Άνω Μερά Μυκόνου, στον οποίο πλήθος Μυκονίων, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου, και όλων των Εφημερίων της Μυκόνου.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην πνευματική εσωτερική ανάσταση που κατακτά ο άνθρωπος διά της μετανοίας, η οποία αποτελεί αναφαίρετο προνόμιο, το οποίο ζει και βιώνει στην αιωνιότητα ο Όσιος Πατάπιος, όπως αποδεικνύει και το άφθιτο σώμα του.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μέρας και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Τζανιδάκη, η οικογένεια του οποίου από πολλών ετών επιμελείται και φροντίζει τον Ιερό Ναό, ευχηθείς σε όλους για το επερχόμενο Άγιο Δωδεκαήμερο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου θα τελέσει τα Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στη Σύρο και την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.