Την Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επισκέπτεται ο Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου.

Φωτορεπορτάζ ΡαΦαήλ Γεωργιάδης
Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδώρητος τέλεσε σήμερα το πρωί –δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, που είναι αφιερωμένη στην πολύ διδακτική παραβολή του ασώτου υιού- το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς Καλαμαριάς και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, ενώ συμμετείχε πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και ανέλυσε την σημερινή παραβολή κάνοντας παραλληλισμό με την σημερινή εποχή και μίλησε για τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τους σύγχρονους ανθρώπους, που οδηγούνται στην κατάθλιψη και στην απαξίωση της ίδιας της ζωής.

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

00:00
00:00

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
Πριν την απόλυση ο οικείος ποιμενάρχης προχείρησε σε Αναγνώστη ακόμη έναν νέο της τοπικής εκκλησίας τον Απόστολο Κατζιγκά, κατά σάρκα υιό του πρωτ. Δημητρίου Κατζιγκά Προϊσταμένου του ως άνω ιερού ναού.

Μετά την Θεία Λειτουργία οι Αρχιερείς μετέβησαν στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκοπίου, όπου τέλεσαν τρισάγιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.