Γράφει η Μητρόπολη Λαγκαδά

Την ενημέρωση της Στρατιωτικής Ασκήσεως «GORDIAN KNOT ΄17», παρακολούθησε την 7η Δεκεμβρίου ε.έ., κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Διοικητού του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγου κ. Δημητρίου Μπίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Η άσκηση «GORDIAN KNOT 2017», η οποία διεξήχθη παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου και του Υπαρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιστάτηγου κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, από της 27 Νοεμβρίου έως της 7 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εις το Στρατόπεδο Προκοπίδη, της περιοχής της Ασσήρου, και συνιστά την κύρια δραστηριότητα του Στρατηγείου NRDC-GR, για το τρέχον έτος 2017, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται και η εθνική αξιολόγηση του Στρατηγείου, ως διακλαδικού, εν όψει της αντίστοιχης ασκήσεως του NATO που θα υλοποιηθεί τον Ιούνιου του 2018.

Κατά την τελευταία ημέρα της ασκήσεως, η οποία είχε οριστεί ως την Ημέρα των Διακεκριμένων Επισκεπτών, παρέστησαν μεταξύ των άλλων η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλή τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ζερβάκη Δημόκριτο, οι Διοικητές των Εθνικών Στρατηγείων και Στρατηγείων της Δομής Δυνάμεως του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και τοπικές αρχές της πόλεως, στους οποίους και δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την παρουσίαση και την προβολή των δυνατοτήτων και του έργου του Στρατηγείου της συγκεκριμένης Ασκήσεως.

Ο Λαγκαδά Ιωάννης στη Στρατιωτική Άσκηση GORDIAN KNOT "17"

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.