Στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης με τον πρώην Μητροπολίτη, εναντίον του οποίου προέκυψαν τέσσερις καταγγελίες για βιασμό και άσεμνες επιθέσεις από γυναίκες, οι οποίες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους χρόνια μετά, ζητώντας Δικαιοσύνη.

Οι έρευνες των ανακριτών έχουν ολοκληρωθεί και το πρωί της Πέμπτης, ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε στην Νομική Υπηρεσία, ώστε να εξετάσει το μαρτυρικό υλικό και να λάβει οδηγίες για τον περεταίρω χειρισμό της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ανακριτές της υπόθεσης, εισηγούνται την ποινική δίωξη του πρώην Μητροπολίτη, καθώς θεωρείται πως με βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία, μπορούν να στοιχειοθετηθούν τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Σε περίπτωση που η Νομική Υπηρεσία συμφωνεί με την εισήγηση των ανακριτών, τότε η υπόθεση καταχωρείται στο Δικαστήριο άμεσα και ο πρώην Μητροπολίτης παραπέμπεται σε απευθείας δίκη, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που επισύρουν πολυετής ποινές φυλάκισης. Στο μεταξύ, ο πρώην Μητροπολίτης αρνείται τα όσα του καταλογίζονται προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς.

Πάντως, σε περίπτωση που η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, θα έχει ενδιαφέρον η κατάληξη της δίκης, αφού λαμβάνεται υπόψη πως ο ύποπτος είναι υπερήλικας.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου, είπε ότι η Αστυνομία έχει ενώπιον της 20 καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, από τις οποίες έχουν καταχωρηθεί 7 ενώπιον της δικαιοσύνης, 6 βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία – από τις οποίες οι δύο οδηγήθηκαν σήμερα, για μελέτη και οδηγίες, και οι υπόλοιπες 7 καταγγελίες είναι στο στάδιο της διερεύνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εξετάσεις και η διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων, που βρίσκονται άλλες στο αρχικό στάδιο και άλλες προς το τέλος.

«Επίσης, να πούμε ότι οι όποιες πληροφορίες έρχονται στο Αρχηγείο Αστυνομίας από οποιαδήποτε πρόσωπα, τυγχάνουν αξιολόγησης, διερεύνησης και εμπιστευτικού χειρισμού από τους ανακριτές, της Ειδικής Ανακριτικής Ομάδας Διερεύνησης», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά τις υποθέσεις αυτές, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «εκ των προτέρων δεν μπορούμε να ξέρουμε ή δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στην πορεία των σοβαρών αυτών υποθέσεων που διερευνούμε».

«Οπότε, κάθε υπόθεση, που είναι ξεχωριστή, παίρνει το χρόνο της και ακολουθεί την πορεία της. Όταν, εννοείται, ολοκληρωθεί η διερεύνηση της, οδηγείται ενώπιον δικαιοσύνης», κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.