Ιστορικές στιγμές ζει η πατρίδα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, σε πόλεις ανά την Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, δεκάδες χιλιάδες μικροί, μεγάλοι, νέοι, γυναίκες άνδρες, οικογενειάρχες, όλων των κοινωνικών και οικονομικών αποχρώσεων, κάθε κοινωνικής τάξης και μορφωτικού υποβάθρου συσπειρώθηκαν αυτές τις μέρες και ένωσαν τις φωνές τους αψηφώντας οποιεσδήποτε διαφωνίες με γνώμονα την προάσπιση του ιερότερου αγαθού, της πατρίδος μας.

Αυτή τη φορά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είχαν κάτι το διαφορετικό. Ουδείς προσπάθησε να καπηλευτεί τη διοργάνωση, καμία πολιτική οργάνωση ή φορέας.

Αυτή τη φορά οι Ποιμενάρχες, οι στυλοβάτες της Εκκλησίας μας. βγήκαν μπροστά, κάτι το οποίο ήταν πάγιο και επιτακτικό αίτημα του ελληνικού λαού για πολλά χρόνια.

Έγινε πραγματικότητα. Ιεράρχες και λαός, ενωμένοι μια γροθιά, ύψωσαν το ανάστημα και προασπίστηκαν τα δίκαια και τα ιερά αυτού του τόπου.

Συγκίνηση και δέος προκάλεσε ο λόγος των Ποιμεναρχών μας, που δεν εμπεριείχε κανένα στοιχείο φανατισμού ή επιθετικής ροπής.

Ήταν ένα κάλεσμα αγάπης. Ήταν μια ειρηνική τοποθέτηση των πραγματικών εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Των πνευματικών ηγετών που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Όλοι οι Έλληνες νιώσαμε χαρά και υπερηφάνεια όταν είδαμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για την Ορθοδοξία, να στέκονται μπρος μας και με στιβαρή φωνή να μιλούν στις ψυχές μας.

Να φωνάζουν αυτά που όλοι μας σκεπτόμαστε. Να αφυπνίζουν τη συνείδησή μας που ορισμένες φορές την έχουμε αφήσει ξεχασμένη και σκουριασμένη.

Οι Ιεράρχες θα βγαίνουν μπροστά. Πρέπει να βγαίνουν μπροστά.

Μόνο με την παρουσία τους και το καταφύγιο της αγκαλιάς τους είναι εύκολο να ενωθεί ένας λαός που φλερτάρει με τη διχόνοια, την αντιδικία και που όλα αυτά του στερούν σημαντικά πράγματα.

Ήλθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Η Εκκλησία έκανε το πρώτο βήμα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.