ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από τη Βουλή τη συζήτηση πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, αλλά και οι διαφωνούντες, ενώ, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού, απαντώντας και στις «βολές» του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τού έθεσε τρία ερωτήματα σχετικά με το νομοσχέδιο και την ψηφοφορία του, ενώ, με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας πως τα θα ψηφίσει «όχι» αντί να επιλέξει τον δρόμο της αποχής.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ, αναμένεται να καταψηφίσουν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, το κόμμα «Νίκη» και οι Σπαρτιάτες.

Έντονη αντιπαράθεση Μητσοτάκη- Φάμελλου
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωκράτη Φάμελλο για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

«Τη δική σας αδυναμία ζητάτε να την καλύψουν βουλευτές διά της αποχής τους από την ψηφοφορία», σχολίασε. Ρώτησε ακόμη «πώς αποδεικνύεται η κυβερνητική συνοχή όταν υπάρχουν υπουργοί που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο;».

«Πώς γίνεται να έρθει ο κ. Σαμαράς να διαφωνήσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για τρίτη φορά όπως με την επίσκεψη Ερντογάν ή την τροπολογία για τους μετανάστες; Πώς γίνεται να παραμένουν βουλευτές μέλη της ΚΟ της ΝΔ όταν εσείς λέτε ότι είστε του πολυεπίπεδου εκσυγχρονισμού και οι βουλευτές αυτοί θα ψηφίσουν κατά του ευρωπαϊκού κεκτημένου», αναρωτήθηκε. Σχολίασε δε ότι «ένας αδύναμος πρωθυπουργός δεν κάνει καλό στη χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας εκ νέου το λόγο στη Βουλή και απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σχεδόν δάκρυσα κ. Φάμελλε με το ενδιαφέρον σας για τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι πράγματι εσείς προτείνατε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά αποκρύψατε γιατί δεν προχωρήσατε στην νομοθέτησης στον πολιτικό γάμο. Έχει όνομα. Πάνος Καμμένος. Ήσαστε σε ισορροπία τρόμου με το λαϊκιστή εταίρο σας (…) Για να δούμε πόσοι θα απέχουν και από εσάς και τελικά το ενδιαφέρον να είναι τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τον οποίο έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή. Εγώ δεν απείλησα κανένα με διαγραφή , ούτε έβαλα κομματική πειθαρχία».

Η πραγματικότητα είναι ότι με τη στήριξη περισσότερων του ενός κόμματος φαίνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό από απόψε θα είναι νόμος του κράτους. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία της εθνικής αντιπροσωπείας εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί. Ουκ ολίγοι βουλευτές σε άλλες χώρες που καταψήφισαν ερωτηθέντες κάποια χρόνια μετά αναγνώρισαν ότι έκαναν λάθος. Το λέω μόνο προς καταγραφή. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα δημοκρατίας αυτό που θα κάνουμε σήμερα ως εθνικό κοινοβούλιο».

Σχετικά με το ζήτημα του κράτους δικαίου ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα της συζήτησης κάνοντας εκτενείς αναφορές στα θέματα του κράτους δικαίου. Θα πω μόνο ότι ο τελικός κριτής δεν είναι ούτε το ευρωκοινοβούλιο, ούτε οι reporters united, ούτε ο Economist. Είναι η έκθεση κράτους δικαίου της ευρωπαϊκής επιτροπής η οποία επισημαίνει διαρκή πρόοδο. Προσβλέπουμε στην επόμενη να έχουμε προοδεύσει κι άλλο».

«Να αρχίσω να θυμάμαι τη δική σας εποχή και να αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές πρωτοστατούντος της Ολλανδής η οποία τώρα δεν έχει χώρα να πολιτευτεί, όταν πηγαίνατε δημοσιογράφους στο αυτόφωρο επί δικών σας ημερών που ήταν; Όταν στήνατε την υπόθεση νοβάρτις που ήταν; Όταν επιχειρήσατε να χειραγωγήσετε το τηλεοπτικό τοπίο που ήταν; Όταν καταδικάστηκε ο κ. Παππας 13-0 για παράβαση καθήκοντος που ακριβώς ήταν κ. Φάμελλε;», πρόσθεσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.