Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τη θέση περιορισμών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Ο κύριος Οικονόμου δεν απάντησε ούτε θετικά αλλά ούτε και αρνητικά. Ωστόσο, είπε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ υπενθύμισε ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες, οι οποίες έγιναν με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων. «Σε σχέση με πέρυσι δεν πρέπει λεπτό να ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δύο στους τρεις ενήλικους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αντισώματα λόγω ανοσίας. Και στη Βόρειο Ελλάδα τα ποσοστά πρέπει και μπορούν να αυξηθούν, αλλά εκείνο που πρέπει κανείς να κρατήσει είναι ότι δεν είναι φέτος (η κατάσταση) όπως ήταν πέρσι, λόγω του εμβολιασμού. Η κοινωνία μαζί με την ιατρική κοινότητα βοήθησε, συνεργάστηκε και ανταποκρίθηκε σε αυτή την ανάγκη και την απαίτηση να αξιοποιήσουμε αυτό το δώρο της επιστήμης», είπε, χαρακτηρίζοντας μη αμελητέο το ποσοστό των εμβολιασμών.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η βούλησή μας: δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα ξαναπάμε σε lockdown», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.