Απευθυνόμενοι με τις προσευχές μας στον Θεό, ελπίζουμε στο Έλεος και την Χάρη του. Και Εκείνος μας τις εμφανίζει, όχι πάντα κυριολεκτικά αλλά δίνοντάς μας εκείνο που πραγματικά χρειαζόμαστε. Εκείνος απλώνει τη χείρα βοηθείας Του, ειδικά μέσω ελεήμονων ανθρώπων, δημιουργεί μια σειρά από δήθεν τυχαία περιστατικά και γνωριμίες με τέτοιον τρόπο ώστε εκείνος που προσεύχεται να βρει δουλειά, να γιατρευτεί από την ασθένεια, να κρατήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του ασφαλή…

Αυτό έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος και διηγήθηκε μια εκπληκτική ιστορία για το πώς δύο παιδιά που διαγνώστηκαν με μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης έλαβαν δωρεάν φάρμακα που τους έσωσαν τη ζωή.

«Αυτό που ο άνθρωπος ονομάζει τύχη, και κυρίως “ευκαιρία”, είναι στην πραγματικότητα μέρος της πρόνοιας του Θεού. Το θέλημα του Θεού εκδηλώνεται σε όλα, είτε ως Πρόνοια, δηλαδή άμεση δράση του Κυρίου, είτε ως επιείκεια, όταν ο Παντοδύναμος επιτρέπει κάτι, αλλά δεν είναι ο ίδιος η πηγή που το προκάλεσε. Άλλωστε, ο Κύριος και δημιουργός μας προίκισε με την ελευθερία επιλογής. Και είναι στη θέλησή μας να αποδεχτούμε τα θαύματά Του και να κατανοήσουμε την πραγματική τους έννοια ή να αρνηθούμε τη βοήθειά Του, την οποία μας προσφέρει απλόχερα από την πληρότητα της αγάπης Του» έγραψε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας παραθέτοντας ένα περιστατικό, στο οποίο έγινε ο ίδιος μάρτυρας και μέτοχος:

«Τον Μάιο μαζί με την κοινότητα του Τερνόπιλ προσευχηθήκαμε για τα τα παιδιά που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία και ζητήσαμε βοήθεια από τον Κύριο. Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ προσωπικά με ασθενείς με αυτή τη σπάνια ασθένεια, τον Αρσέν και τον Μαξίμ, οι γονείς των οποίων προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν για τη θεραπεία των παιδιών τους ένα απλησίαστο -όπως φαινόταν τότε- ποσό. Το κόστος μιας ένεσης για ένα παιδί είναι περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για τον Θεό, και μας φανέρωσε το θαύμα Του: Και ο Αρσέν και ο Μαξίμ έλαβαν τα φάρμακα από τους κατασκευαστές ως αποτέλεσμα κλήρωσης. Τώρα και τα δύο αγοράκια θα μπορέσουν να γιατρευτούν. Τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από τους γονείς τους, δόθηκαν για την θεραπεία παιδιών που έχουν την ίδια διάγνωση» διηγήθηκε ο Επιφάνιος.

Αναφερόμενος στη ιδιαίτερη σημασία αυτού του συμβάντος ο Επιφάνιος αναφέρθηκε στη σημασία των θαυμάτων: «Ο Κύριος μας αποκαλύπτει συνεχώς τα θαύματά Του. Τα παρατηρούμε όμως; Ή προσπερνάμε, αποκαλώντας τα «τύχη» και «συγκυρία»; Και αν η διάσωση των παιδιών με μυϊκή ατροφία ήταν το θαύμα Του, τότε ποια ήταν η πραγματική του σημασία; Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι κάθε θαύμα του Κυρίου είναι Θεία αποκάλυψη και έχει διδακτικό χαρακτήρα, ότι από το κάθε θαύμα μπορούμε να πάρουμε μαθήματα».

«Αυτό το θαύμα θυμίζει σε όλους μας για την δύναμη της προσευχής. Έτσι, οι γονείς δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό για την αγορά των φαρμάκων, κάτι που ευελπιστούσαν, αλλά τα παιδιά έλαβαν το φάρμακο με την πρόνοια του Θεού. Έχοντας δείξει το έλεός Του, ο Κύριος απάντησε στις προσευχές που του έγιναν, υπενθύμισε ότι μας ακούει και απαντά στα αιτήματά μας – αν, φυσικά, ο ίδιος ο άνθρωπος είναι έτοιμος για αυτό. “Αφιέρωνε τα έργα σου στον Κύριο, και οι βουλές σου θα στερεωθούν” (Παροιμίες 16:3) – αναφέρουν οι Γραφές» είπε ο Μητροπολίτης Κιέβου προτρέποντας τους πιστούς να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στον Θεό:

«Επομένως, ας εναποθεσουμε τις ελπίδες μας στον Κύριο και να είμαστε ευγνώμονες σε Αυτόν για όλα τα θαύματα Του που μας αποκαλύπτει για το καλό και την ευημερία μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.