ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν τελικά πουλάει «χειρόγραφα του Ιησού» κλήθηκε να απαντήσει μέσα από την εκπομπή One Talk, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής με το κόμμα «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος χρησιμοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα «η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση» επιχείρησε με έντονο ύφος να κατηγορήσει τον παρουσιαστή Δημήτρη Μανιάτη, όταν εκείνος τον ρώτησε τι συμβαίνει με τα χειρόγραφα του Ιησού, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του πουλούσε μέσα από την εκπομπή του.

«Έχει επιστολές του Ιησού Χριστού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας!

Το καταλαβαίνετε;» έλεγε κάποτε ο κ. Βελόπουλος. Όμως, ερωτηθείς για αυτό απάντησε προς τον Δημήτρη Μανιάτη ότι «με ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις» για να προσθέσει «ως ιστορικός αρχαιολόγος αυτά υπάρχουν.

Σου δίνω μια άδεια να πας στη Μονή Διονυσίου να ψάξεις αν υπάρχουν ή όχι».

«Λες για παράδειγμα η Πολιτεία του Πλάτωνος, ή Αριστοτέλους Πολιτεία, πού τα βρήκαμε αυτά, ξέρεις;

Τα έπαιρναν οι μοναχοί, αντέγραφαν τις περγαμηνές, τα έκαναν κώδικες και έγγραφα, τα έβαλαν στις βιβλιοθήκες και μετά από χρόνια πήγε ένας Βελόπουλος.

Έπαιρνες από τη βιβλιοθήκη τον κώδικα και έβλεπες: ‘’Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Πλάτωνας, Αριστοτέλης’’, επιστολές του τάδε προς τον τάδε. Υπάρχουν στη Μονή Διονυσίου, πηγαίνετε εκεί, εγώ έχω προκαλέσει» συμπλήρωσε.

«Είναι ένα βιβλίο, το οποίο έχει χειρόγραφα πολλών πραγμάτων, δεν πουλάω χειρόγραφα του Ιησού, είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται στα χειρόγραφα της Μονής Διονυσίου.

Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα που είναι πολλά, είναι και του Πλάτωνα, έχει και δυο – τρεις επιστολές, οι οποίες αναφέρονται στο Μοναστήρι ότι είναι του 13ου αιώνα, που αναφέρεται σε επιστολές προγενεστέρων που τα αντέγραψαν οι καλόγεροι σε κώδικες χειρόγραφα».

Αναφερόμενος στη λέξη «χειρόγραφα» υπογράμμισε πως «όταν λέμε χειρόγραφα, στην επιστήμη της βυζαντινολογίας δεν είναι αυτό που το γράφεις εσύ, χειρόγραφο είναι το αντίγραφο κάποιου κώδικα η παπύρου, που το πήραν και το αντέγραψαν.

Δεν είναι το χειρόγραφο του ίδιου του Ιησού». Και συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εξηγήσει είπε «έγραψε επιστολή ο Βελόπουλος, την πήρες εσύ την αντέγραψες, την έβαλες ως χειρόγραφο πάνω στη βιβλιοθήκη, εκείνο το πράγμα λέγεται χειρόγραφο»

one tv

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.