"Πολύ σημαντική θα είναι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο, για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τόσο σε πολιτικό όσο και παροικιακό επίπεδο. Διότι, καθώς θα είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Χώρα του Νείλου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τόσο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου όσο και την πολυαιώνια πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, ενώ θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των παροικιακών σωματείων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, με τη Σύνοδο Κορυφής να πραγματοποιείται στις 8 Οκτωβρίου. Υπάρχει πιθανότητα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τη συνοδεία του να επισκεφτεί και την Αλεξάνδρεια και κυρίως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μία επίσκεψη που αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, τόσο για την καταγωγή που έλκει από την Ιμπραημία η σύζυγός του Μαρέβα, όσο και για το γεγονός της συμπλήρωσης της 15ετίας από την εκλογή του Πατριάρχου Θεοδώρου ως Προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.”

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο πανορθόδοξο ενδιαφέρον, με την προσδοκία συζήτησης και αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.