«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που από την Κεντρική Επιτροπή του SDSM έλαβα την εμπιστοσύνη να είμαι πρωθυπουργός της μελλοντικής Κυβέρνησης!» έγραψε ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ανακοίνωσε ότι έλαβε προχθές Δευτέρα από το Κεντρικό Συμβούλιο του SDSM την εμπιστοσύνη να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Μακεδονίας, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Β. Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφτσκι. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοβάτσεφκσι ήρθε μετά από την πρόταση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDSM) και στον απόηχο της παραίτησης του τέως πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, από την ηγεσία της χώρας και του κόμματος μετά από την ήττα στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Κοβάτσεφκσι χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης από 64 εκ των 120 βουλευτών του κοινοβουλίου της Β. Μακεδονίας. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις 15 ή 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα τοπικά media.

Η ανάρτηση

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή του SDSM έλαβα την εμπιστοσύνη να είμαι πρωθυπουργός της μελλοντικής Κυβέρνησης!

»Είναι μια πρόκληση που είμαι έτοιμος να αποδεχτώ και να εργαστώ σκληρά για να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογή νέας ηγεσίας, καθώς και νέων μελών του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου του SDSM.

»Το SDSM θα αναδιοργανωθεί, θα συνεχίσει να εκδημοκρατίζεται και να εκσυγχρονίζεται. Το κόμμα είναι ανοιχτό για την ένταξη νέων ανθρώπων που θα χαρακτηρίζονται από γνώση, ειλικρίνεια και προσήλωση στις σοσιαλδημοκρατικές αξίες», έγραψε ο Κοβάτσεφσκι στο Facebook.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.