«Ο κορονοϊός δεν είναι απλή γρίπη» λέει ο ιερέας του Αγίου Ευσταθίου που πέρασε δύσκολες στιγμές στην εντατική.

Ο ιερέας Χρήστος Δημολιάνης μετά την περιπέτεια του ίδιου, της πρεσβυτέρας και δυο ψαλτάδων του που νόσησαν όλοι καλεί τους ομογενείς να παίρνουν πολύ σοβαρά υπ’ όψη τους τις οδηγίες των επιστημόνων

«Κάνω θερμή έκκληση στους ομογενείς να παίρνουν πολύ σοβαρά υπ’ όψη τους τις οδηγίες των επιστημόνων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Covid-19 είναι ένας ιός που απειλεί και την ίδια την ζωή μας».

Την συμβουλή αυτή δίνει στους Έλληνες της Αυστραλίας ένας άνθρωπος που ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει «κορονοϊός».

Πρόκειται για τον γνωστό και αγαπητό εφημέριο του καθεδρικού ναού του Αγίου Ευσταθίου, στο South Melbourne, ιερέα Χρήστο Δημολιάνη, που νόησε σοβαρά από τον ιό και πέρασε δύσκολες μέρες στην εντατική σε νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο» ο Πάτερ Χρήστος μας είπε ότι ο ίδιος υπήρξε νοσοκόμος και κατ’ επέκταση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

«Παρ’ όλα αυτά, προφανώς επειδή εδώ στην Αυστραλία δεν είδαμε και δεν ζήσαμε όσα βίωσαν άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Ισπανία, είχα και εγώ την αίσθηση πως ο κορονοϊός ήταν μια γρίπη. Εξάλλου είμαι σχετικά νέος, καλά στην υγεία μου, δεν καπνίζω και πίστευα πως ακόμα και αν νοσήσω δεν θα είναι κάτι σοβαρό».

Όλα αυτά άλλαξαν όμως όταν νόσησε και κατέληξε στην εντατική.

«Πραγματικά υπέφερα και φοβήθηκε. Μου κοβόταν η ανάσα, υψηλός πυρετός και το οξυγόνο μου είχε πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Πραγματικά κινδύνεψα..».

Όπως μας λέει ο γνωστός ιερέας ακόμα δεν έχει συνέλθει και υποφέρει.

Ο ίδιος πιστεύει ότι μολύνθηκε σε μια κηδεία. Και δεν ήταν ο μόνος. Μολύνθηκαν και οι δυο ψάλτες αλλά και η πρεσβυτέρα Ευσεβία.

«Η πρεσβυτέρα και ο ένας ψάλτης έμειναν σε καραντίνα σπίτι, ενώ εγώ και ο άλλος ψάλτης καταλήξαμε στο νοσοκομείο. Μάλιστα ο ιεροψάλτης ήταν σε χειρότερη κατάσταση από μένα και του τοποθετήθηκαν αναπνευστήρες» μας είπε.

Αξίζει να αναφερθεί ο συγκεκριμένος ψάλτης είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, λίγες μέρες πριν νοσήσει.

«Νόσησα στο σπίτι και καθώς η κατάστασή μου επιδεινώθηκε ραγδαία η πρεσβυτέρα κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες και με πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο μας είπε ο παπα-Χρήστος και κατέληξε.

«Εγώ δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Όχι γιατί είμαι εναντίον των εμβολίων αλλά γιατί δεν είχα βιαστεί. Θα το κάνω τώρα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.