Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στο Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου όπου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Εικοσιδέκα, πατρός του Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε επίκαιρα, ενώ δεν παρέλειψε να συλλυπηθείτον Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικηφόρο, την οικογένεια του και τους λοιπούς συγγενείς του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας στο Βέλο Κορινθίας. Στο κήρυγμα του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή όπου τόνισε ότι η Εκκλησία μας είναι φιλόστοργος και φιλάνθρωπος και για αυτόν ακριβώς τον λόγο συνιστά όλοι μας να καλλιεργούμε την μεγάλη αρετή της ελεημοσύνης και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας κατά τον ίδιο τρόπο που προσέφερε ο Δεσπότης Χριστός το Άχραντο Αίμα Του υπέρ της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την αυτοκριτική τους σχετικώς με τι τους λείπει και να αγωνιστούν ώστε να διορθώσουν τον εαυτό τους.

Μετέφερε δε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και προέτρεψε τους πιστούς να μην λησμονούν την ελεημοσύνη ειδικότερα τώρα που πορευόμαστε προς τα Χριστούγεννα και εν όψει και του Εράνου της Αγάπης. Τέλος ετέλεσε τα μνημόσυνα των αδελφών μας Παναγιώτου Γκιζιώρου και Νικολάου Μπόκαρη συλλυπούμενος τους οικογενείς των.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.