Τον αγιασμό εγκαινίων της μεγάλης Ετήσιας Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κιλκίς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος το εσπέρας της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένας θεσμός που χάνεται στα βάθη των χρόνων και αποτελεί στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του εμπορίου για τον Δήμο Κιλκίς και η οποία προσελκύει πλήθος επισκεπτών από το νομό Κιλκίς και την Μακεδονία γενικότερα.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως, στην σύντομη προσλαλιά του τόνισε ότι είναι ευλογημένα από τον Θεό τα έργα προόδου και ευημερίας του λαού που κατοικεί στο ακριτικό Κιλκίς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία απ’ όλους και περισσότερη δουλειά επ’ αγαθώ του Κιλκίς και των όλων των Κιλκισιωτών.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κυριακίδη και την Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία αλλά και για τα ωφέλιμα αποτελέσματα που απολαμβάνουν οι πολίτες.

Παρακολούθησε και απόλαυσε τις παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη και άλλων περιοχών ενώ επισκέφθηκε όλα τα εκθεσιακά περίπτερα των Κοινωνικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Φορέων του Κιλκίς, με πρώτο αυτό του Δήμου, όπου συνομίλησε με τους εκπροσώπους των και τους συνεχάρη για το πολύτιμο έργο τους και τη μεγάλη τους συμβολή στην πολιτιστική και όχι μόνο αναβάθμιση και ανάταση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.