Ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκλησή τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, τέλεσε σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2022, τους αγιασμούς σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς και Κοινωνικούς Φορείς του Κιλκίς.

Επιβεβαιώνοντας την εκπεφρασμένη αγάπη και στήριξή του προς τη νεολαία, βρέθηκε και ευλόγησε ττα ελπιδοφόρα νιάτα. Αρχικά τέλεσε τον αγιασμό στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με την πολύχρονη και πολυδιάστατη δράση του, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, παρουσία της προέδρου κας Δάφνης Νιάκα, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, μελών Διοικητικού Συμβουλίου και των μικρών και μεγάλων παιδιών που στελεχώνουν τα χορευτικά τμήματα.

Ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε πατρικά τα πρόσωπα όλων και επαίνεσε την προσπάθεια μικρών και μεγάλων στη διατήρηση της παράδοσης αλλά και στη διάδοση των αξιών των ηθών και εθίμων που εν τέλει διατηρούν ζωντανή την παράδοση μας!

Ακολούθως μετέβη στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, όπου τέλεσε τον αγιασμό στην ιστορική ομάδα του Κιλκισιακού. Παρουσία του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μόσχου, μελών της Διοίκησης, του προπονητή και όλων των ποδοσφαιριστών ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως για τη νέα χρονιά σε όλους τους αθλητές, με υγεία και κυρίως χωρίς τραυματισμούς, τονίζοντας την σπουδαιότητα της προσευχής και της αυτοσυγκέντρωσης, ώστε άπαντες συν Θεώ να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Στην σεμνή τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Πάταρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. κ. Βασίλειος Χατζηποστόλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. ν. Κιλκίς κ. Μηνάς Παπαδόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και παράγοντας κ. Αθανάσιος Τσιραμπίδης, κ.α.

Τέλος, παρέστη στις εγκαταστάσεις του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς, τελέσας τον αγιασμό παρουσία του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Κ. Μακεδονίας κ. Χρήστου Καναρόπουλου, του Αρχηγού του ως άνω Κλιμακίου κ. Ευστάθιου Ιορδανίδη, των μελών του Συστήματος και των γονέων αυτών.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κοσμίδη και του Προέδρου της Ε.Κ.Σ. του Συστήματος κ. Παναγιώτη Αμοιρίδη ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Προσκόπους για την ενεργό συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια των αρετών, πράττοντας το καθήκον τους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν τη δημιουργική ενασχόλησή τους μέσα από την παιδαγωγική μέθοδο που ακολουθούν!

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Εφημέριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Πρωτ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Αρχιδιάκονος του π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.