Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν 546 νεοσύλλεκτοι της Β΄ ΕΣΣΟ 2024, το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά».

Της τελετής της ορκωμοσίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, προκληθείς υπό του οικείου ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο στρατιωτικός ιερεύς Αρχιμ. Αμβρόσιος Καμπούρογλου και κληρικοί των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Περιστερίου.

Την ημερήσια διαταγή του Συντάγματος διάβασε ο Διοικητής Δυνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας, ενώ σε χαιρετισμό του ο διοικητής ΔΙΚΕ (πρώην 4η Μεραρχία Πεζικού) – Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, διάβασε μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ – Αντιστράτηγου Γιώργου Κωστίδη.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της πολιούχου της πόλης Παναγίας της “Υπαπαντής”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.