Δεύτερος σταθμός του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, μετά τη Ρώμη είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος.

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον κ. Επιφάνιο υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, άλλοι Κληρικοί του Φαναρίου και Ουκρανοί διπλωμάτες.

Το βράδυ, της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Κιέβου παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο Κωνσταντινουπόλεως.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρέσβεις της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Αγίας Έδρας, ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας και εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Giovanni Roncalli, ο οποίος αργότερα έγινε Πάπας Ιωάννης XXIII, και την ενεργό συμμετοχή του στην διάσωση των Εβραίων της Ευρώπης από τις ναζιστικές διώξεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.