Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Αγίων Αποστόλων Ζαβλανίου Πατρών.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Αγίων Αποστόλων Ζαβλανίου Πατρών και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως του π. Χρήστου Μήλα εφημερίου του ως άνω ιερού ναού.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του εν συντομία αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου τονίζοντας την υπομονή του, την ταπείνωσή του, την πίστη του εις τον αληθινόν Θεόν και την ομολογία του οτι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός αληθινός.
Δεν παρασύρθηκε από τις υποσχέσεις του αξιωματικού αφεντικού του να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπαστεί το ισλάμ για αυτό προτίμησε να ζει μέσα στον στάβλο των αλόγων ζώων παρά να αρνηθεί τον Κύριον για αυτό ανήκει εις την κατηγορία και των οσίων και των ομολογητών.
Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος με την παρουσία ιερέων και διακόνων ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Χρήστου και αφού μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς την πρεσβυτέρα, τα τέκνα, τα αδέλφια και του συγγενείς καθώς και στους ενορίτες και τα πνευματικά του παιδιά ετόνισε ότι ο πατήρ Χρήστος σε αυτή την ενορία εργάσθηκε με πολλή αγάπη και ζήλο για την δόξα του Θεού, αγάπησε και αγαπήθηκε από τους πιστούς και δημιούργησε μια ζωντανή ενορία.
Σήμερα που τελούμε το ιερό μνημόσυνο η ψυχή του αγάλλεται στους ουρανούς και δέεται για εμάς.
Ας λειτουργεί στο επουράνιο θυσιαστήριο μαζί με τους αγίους αρχιερείς, ιερείς και διακόνους και να μας ευλογεί από τα ουράνια σκηνώματα.
Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου η πρεσβυτέρα, τα τέκνα και τα αδέλφια του προσέφεραν τον καθιερωμένο καφέ στο πενυματικό κέντρο της ενορίας που είναι έργο των δικών του κόπων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.