Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή σύγκρουση και με μεθοδικές κινήσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της Εκκλησίας, αποφασίστηκε ο φετινός τρόπος εορτασμού του Πάσχα, ο οποίος προβλέπει την πραγματοποίηση όλων των θείων λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας, υπό αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Προκειμένου να μην υπάρξουν παραφωνίες, αντίστοιχες με αυτές που είχαν καταγραφεί σε κάποιους ιερούς ναούς κατά τα Θεοφάνια, οι δύο πλευρές φρόντισαν να ξεκινήσουν από νωρίς τις συζητήσεις έχοντας ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.

Το πρόσωπο που διαδραμάτισε καίριο ρόλο σε αυτές τις συζητήσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.

Βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όσο και με τους στενούς συνεργάτες του ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Ήταν το πρόσωπο που λείανε τις όποιες διαφορές υπήρχαν στην αρχή, όπως επισημαίνουν με νόημα ακόμη και από το αρχιεπισκοπικό μέγαρο, και χάρις στις παρεμβάσεις του υπήρξε σύμπνοια και ομοφωνία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.