Ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχ. Βαρθολομαίος, με συνοδεία πατέρων, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Βουλγαρία από τις 20 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021, κατόπιν προσκλήσεως του καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Τσερνογκόρσκι Πέρνικ, αρχ. Νικάνορος, για συμμετοχή στην πανηγυρική αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου. Στην αγρυπνία, κατά την οποία χοροστάτησε ο ηγούμενος Βαρθολομαίος, έψαλε βυζαντινός χορός εξ Ελλάδος υπό τον κ. Ιωάννη Χασανίδη και χορός ιεροψαλτών από την Σόφια.

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο ηγούμενος Βαρθολομαίος συμμετείχε σε λειτουργία για την απόδοση της εορτής του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου Σόφιας, μαζί με τον βοηθό επίσκοπο του Πατριάρχη Βουλγαρίας, Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο ηγούμενος Βαρθολομαίος, πραγματοποίησε ομιλία και απάντησε σε ερωτήσεις κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Επιστολές από το Περιβόλι της Παναγίας», το οποίο περιέχει κείμενά του για την Παναγία μεταφρασμένα στην βουλγαρική γλώσσα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε τον ηγούμενο Βαρθολομαίο και τους πατέρες στο γραφείο του, όπου του υπέβαλαν τα σέβη τους, αντάλλαξαν δώρα και τους απηύθυνε πνευματικούς και στηρικτικούς λόγους.
Κατά την παραμονή του στην Βουλγαρία, ο Εσφιγμενίτης ηγούμενος έδωσε συνεντεύξεις σε κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, καθώς και σε πολλά άλλα ενημερωτικά μέσα, όπου ερωτήθηκε και απάντησε σχετικά με πνευματικά θέματα, την υπόθεση της Μονής Εσφιγμένου, αλλά και σχετικά με την τρέχουσα πανδημία. Αξιοσημείωτο ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον δημοσιογράφων και κοινού.
Τέλος, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου και οι πατέρες ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν σε διάφορα μοναστήρια της Βουλγαρίας.

Αγρυπνία για τον Αγ. Σιλουανό τον Αθωνίτη στην Ι. Μονή Αγ. Αναργύρων Τσερνογκόρσκι (Μαυροβούνι), Πέρνικ Βουλγαρίας, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Εσφιγμένου αρχ. Βαρθολομαίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.