Χθες το απόγευμα Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, και σύμφωνα με το πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. π. Τύχων με θέμα: «Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο».

Ο Πανοσ. άγιος Καθηγούμενος με ασκητικό βίωμα και ορθόδοξο, αγιοπνευματικό, θεολογικό λόγο παρουσίασε το απόσταγμα της Πατερικής σοφίας που εμπεριέχεται στην ψυχωφέλιμη σειρά της Φιλοκαλίας. Η Φιλοκαλία και όλη η αγία Πατερική Παράδοση, ως γνήσια ερμηνεία και έμπρακτη εφαρμογή του Ευαγγελικού λόγου του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού, συνιστούν και αποτελούν την μόνη καταξιωτική, προοδευτική και σωτήρια κατεύθυνση του ανθρώπου κατά την ιστορική του διαδρομή επί της γης.

Μέσα σε αυτή την εν Χριστώ πνευματική εργασία της καθάρσεως εκ των παθών και της νοεράς προσευχής, τόνισε ο Γέροντας Τύχων, και με οδηγό τα κείμενα των ασκητών Πατέρων της Εκκλησίας μας, που αναλύουν τον πόλεμο των σκοτεινών δυνάμεων εναντίον του ανθρώπου αλλά και την αντιμετώπισή του, μπορεί η ψυχή να αποκαταστήσει την αρχική της ομορφιά και ωραιότητα, να επανέλθει στο πρωτόκτιστο κάλλος και να ενωθεί με τον Θείο Δημιουργό της.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής Σταυρονικήτα π. Τύχωνα για την όμορφη εισήγησή του και κατέληξε τον εποικοδομητικό διάλογο, που έλαβε χώρα, συμπληρώνοντας ότι: «οι Φιλοκαλικοί Πατέρες της Εκκλησίας μας, με τα ασκητικά έργα τους, οδήγησαν τον άνθρωπο με ασφάλεια προς τον σκοπό, το επίτευγμα και την καταξίωση του, που είναι ο αγιασμός, η τελείωση και η κατά χάριν θέωση μέσα στο ευλογημένο Σώμα της Εκκλησίας μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.