Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, μετέβη στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας και επί τη εορτή των Θεοφανίων ιερούργησε, βοηθούμενος από τον π. Ιάκωβο Συριώτη, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Στο κήρυγμά του, ενώπιον πολλών οικογενειών που εκκλησιάστηκαν, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία της ανατροφής των παιδιών με το σωστό ορθόδοξο ήθος και φρόνημα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και μετέφερε στους την αγάπη και τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Στη συνέχεια, μετέβη σε παράκτια τοποθεσία για την τελετή Καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Χρυσόστομος, από την Ενορία Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.