Μητρόπολη Νέας Ιωνίας-Κατανυκτικός Εσπερινός

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, Β’ Νηστειών (Γρηγορίου του Παλαμά), ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγ. Νεκταρίου Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στα πλαίσια της κατανυκτικής αυτής περιόδου και με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτη προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντύπας Αγιορείτης, ο οποίος μετά το πέρας του Εσπερινού ανέπτυξε ομιλία με θέμα:

«Ο αυθεντικός διδάσκαλος της υπακοής και της προσευχής, Γέρων Εφραίμ ο Κατουνακιώτης».

Ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας Αντύπας, αφού αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαία ασκητική και πνευματική προσωπικότητα του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη, ο οποίος τόσο με την υπακοή και την άσκηση, όσο και με την ησυχαστική του παιδεία έφθασε σε υψηλά πνευματικά επίπεδα και σε προσωπική βιωματική συνάντηση με τον Κύριο.

O Kατανυκτικός Εσπερινός Β’ Νηστειών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

O Kατανυκτικός Εσπερινός Β’ Νηστειών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

O Kατανυκτικός Εσπερινός Β’ Νηστειών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.