Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` χοροστάτησε απόψε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό "της Συγγνώμης",που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, παρουσία των Εφημερίων της Σύρου και πλήθους πιστών, με ομιλητή τον Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόκληση και την πρόσκληση, που συνιστά για κάθε Χριστιανό η συγγνώμη, ως αίτημα, και η συγχώρηση, ως προσφορά.

Ειδικώτερα, αφού υπογράμμισε πόσο δύσκολη είναι η συγγνώμη στη στέπα της σημερινής αλλοπρόσαλλης και εγωκεντρικής εποχής, τόνισε ότι η συγγνώμη είναι καρπός της υψίστης χριστιανικής αρετής, που είναι η αγάπη προς φίλους και εχθρούς και κατέληξε λέγων ότι «με την αποψινή ιεροτελεστία της συγγνώμης, της συμφιλίωσης και της συγχώρησης, εγκαινιάζεται η περίοδος τής Μ. Σαρακοστής, με τον κόπο της νηστείας, των πολλών Ακολουθιών και τους ποικίλους πειρασμούς που έρχονται, έχει την ομορφιά της άνοιξης, τη χαρμολύπη της μετάνοιας, τη δύναμη της συλλογικής πορείας προς το Πάσχα και την εμπειρία της ζωντανής παρουσίας του σταυρωμένου και αναστάντος Κυρίου».

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εζὴτησε συγγνώμη από τους τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως, για τυχόν παραλείψεις του στην άσκηση των ποιμαντικών και διοικητικών του καθηκόντων, ευλόγησε το λαό επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, και διένειμε προς όλους το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, με τίτλο “Η Ασθένεια υπό το φως του Χριστιανισμού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.