Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, οι εσπερινές συνάξεις πνευματικού καταρτισμού των πιστών της Παυλείου Αποστολικής Εκκλησίας, με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Πρώτος ομιλητής εκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Ο Θεός της Θρησκείας - Ο Θεός της Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με τρόπο εύληπτο και Θεολογικό, παρουσίασε την βαθειά  ανάγκη, που αισθάνεται ο κάθε άνθρωπος, για  συνάντηση και κοινωνία με τον Θεό, γι᾿ αυτό ακριβώς κάθε θρησκεία αποτελεί μια προσπάθεια για συνεχή κοινωνία μαζί  Του.

Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία εξ αποκαλύψεως γι᾿ αυτό και αυτή η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο, θέτει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Χριστιανική πίστη και στις άλλες Θρησκείες. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας ότι η μόνη Θρησκεία που φανερώνει τον αληθινό Θεό, είναι ο Χριστιανισμός, γιατί δεν είναι μόνο θρησκεία, αλλά κυρίως είναι πίστη, ζωή, βίωμα αναστάσιμο και αιώνιο.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε θερμά τον υψηλό προσκεκλημένο για την παρουσία αλλά και για τις μεγάλες αλήθειες, που με τον χειμαρρώδη  θεολογικό λόγο του περιέγραψε. Κλείνοντας την πνευματική αυτή σύναξη, προέτρεψε τους πιστούς, να παρακολουθούν τις ομιλίες, για τον εν Χριστώ καταρτισμό τους λέγοντας πως: «Ο θεός της Θρησκείας δεν σώζει τον κόσμο, αλλά τον κόσμο τον σώζει ο Θεός δια της Εκκλησίας Του».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.