Ο π. Θεοχάρης Μέγγας, γεννήθηκε το 1945 στο Πολύστυλο Καβάλας.

Νίκος Τσαντίρης ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Από μικρός είχε ιδιαίτερη συμπάθεια για την Εκκλησία και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφοίτησή του εκ του Πανεπιστημίου (έλαβε το πτυχίο του διδασκάλου), παντρεύτηκε, απέκτησε τρία παιδιά, χειροτονήθηκε διάκονος και αργότερα πρεσβύτερος, αφιερώνοντας, έτσι, την ζωή του στις Πέντε “αγάπες” του, όπως αποκαλεί ο ίδιος τους Αγίους Πέντε Μάρτυρες Ευστράτιο, Αυξέντιο, Ευγένιο, Μαρδάριο και Ορέστη, των οποίων τα Τίμια Λείψανα φυλάσσονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πολυστύλου Καβάλας.

Τυγχάνει εφημέριος του χωριού από το 1969. Αξιόλογο το έργο του και τεράστια η προσφορά του. Τον κέντρισε, όμως, και η μαγεία της πτήσης.

Το δεύτερο όνειρό του ήταν να απογειώσει κάποια ημέρα ένα αεροπλάνο.

Η επιμονή του πάνω στο αντικείμενο τον ανέδειξε σε καταπληκτικό πιλότο και ίσως, στον μοναδικό ιπτάμενο της Ορθοδοξίας, με μεγάλη συνεισφορά και στον τομέα αυτόν.

Μάλιστα, βίωσε και ένα συγκλονιστικό θαύμα, όταν μια ημέρα οι Άγιοι Πέντε Μάρτυρες, τον διέσωσαν από την παραλίγο θανατηφόρα συντριβή του αεροπλάνου του στο έδαφος.

Το 2015, βραβεύτηκε με δικό του αεροσκάφος από την Σχολή Πιλότων “Egnatia Aviation” στην Καβάλα.

Υπήρξε συγγραφέας του βιβλίου “Οι Άγιοι Πέντε Μάρτυρες από την Καππαδοκία στο Πολύστυλο Καβάλας” (το συγκεκριμένο έργο επαινέθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει συμπεριληφθεί στην Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως).

Φημίζεται για τα συνταρακτικά και καθηλωτικά του κηρύγματα. Σήμερα, ο “Ιερωμένος των Αιθέρων” ζει στο Πολύστυλο, συμπαρίσταται στον πόνο του ποιμνίου του, έχει αποκτήσει πολλά εγγόνια και λειτουργεί στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος και Αγίων Πέντε Μαρτύρων.


Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.