Ι.Μ. ΙΛΙΟΥ: Ομιλητής στην ιδιαιτέρως επιτυχημένη ημερίδα της ΑΜΚΕ ALYSOS ALERT με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και τους πρόωρους γάμουςστην κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023, στηναίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, με την συμμετοχή εξαιρετικών ομιλητών, μεταξύ των οποίων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης καιΑσύλου κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η Διευθύντρια της Α21 Greece κα Μαρίνα Ντονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ALYSOS ALERT κα Χριστίνα Χαλιλοπούλου, η οποία ήταν και η οικοδέσποινα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αφού ανέπτυξε τις θέσεις του πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την πάγια θέση του για συνέργειες μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας και ιδιωτικών φορέων για την αντιμετώπιση τόσο σύνθετων κοινωνικών προβλημάτων, καθώς και την σταθερή του άποψη για ολοκληρωτική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων στο σχολείο και την κοινωνία μέσα από στοχευμένες δράσεις, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η πολιτισμική τους ταυτότητα, κάλεσε και την τοπική αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει με κάθε δυνατό μέσο, ώστε η κοινωνικοπρονοιακή υποστήριξη των Ελλήνων Τσιγγάνων να είναι ουσιαστική και ολόπλευρη.

Τέλος υπογράμμισε ότι η δεκαετής εμπειρία και τεχνογνωσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου πάνω στα θέματα που αφορούν οριζόντιες δράσεις μεγάλης και μεσαίας κλίμακας για την αντιμετώπιση των φλεγόντων θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες των Τσιγγάνων, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτή και επιθυμεί να προσφέρει έργο που θα ανακουφίσει την ευάλωτη αυτή ομάδα των αδελφών μας και συνεχάρη την κα Χαλιλοπούλου και τους συνεργάτες της για το έργο που επιτελούν.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κας Σοφίας Βούλτεψη στο τεράστιο έργο που επιτελούν ο Σεβασμιώτατος Ποιμανάρχης μας κ. Αθηναγόρας και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης, σχετική με την σχολική και κοινωνική ένταξη των Τσιγγανοπαίδων και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Ιερά Μητρόπολή μας στις περιοχές που κατοικούν μεγάλοι πληθυσμοί Τσιγγάνων και που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για κάθε συλλογική δράση στο άμεσο μέλλον, αναφερόμενη και στις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και γονέων Ρομά, με αξιέπαινα αποτελέσματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.