Έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο-Μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, απευθύνεται δημόσια στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Απευθυνόμαστε σε σας ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώτο εκφραστή του χριστιανικού λόγου στη χώρα μας. Λόγου αγάπης, συγχώρεσης, θυσίας για τον συνάνθρωπο. Λόγου του σεβασμού και της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, καθώς η χριστιανική πίστη και η Εκκλησία τη θεωρούν δώρο του Θεού που μόνο αυτός μπορεί να την αφαιρέσει.
Απευθυνόμαστε σε σας και στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς υπηρετείτε μια υπέρτατη αρχή του χριστιανικού πολιτισμού. Η χριστιανική πίστη δεν αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή κατ’ επιλογήν. Γι’ αυτό και στον χριστιανισμό συναντάμε την ανωτερότητα πνεύματος, αγωγής και αισθημάτων να ενδιαφέρεται το ίδιο όχι μόνο για τη ζωή των πιστών του, αλλά και για τη ζωή των διωκτών του.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι πραγματικοί χριστιανοί στο διάβα της Ιστορίας απέδειξαν με πράξεις ότι για τη ζωή των διωκτών τους ενδιαφέρονταν περισσότερο απ’ ο,τι για τη δική τους. Η ιστορία των πρωτομαρτύρων και των μαρτύρων του χριστιανισμού το αποδεικνύει περίτρανα.
Ο Ιησούς πάνω στον σταυρό δεν ζήτησε από τον Πατέρα του την τιμωρία των διωκτών του. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» ήταν η φράση του. Πρόκειται για την κατηγορηματική άρνηση της αυτοδικίας και της ανταπόδοσης πράξεων και για το ισχυρότερο μήνυμα αγάπης.
Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι οι μάρτυρες του χριστιανισμού έκαναν πράξη με την ίδια τους τη ζωή το μήνυμα του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου. Αυτό το μήνυμα ήρθε η ώρα να διατρανωθεί τώρα από εσάς και την Εκκλησία της Ελλάδος. Η ζωή ως δώρο Θεού δεν είναι υπερασπίσιμη κατ’ επιλογήν. Η αξία της είναι ίδια για όλους. Ο χριστιανός δεν ανταποδίδει σε κανέναν ο,τι έχει υποστεί.
Μια ανθρώπινη ζωή βρίσκεται στα όριά της. Ενδεχομένως όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει περάσει στην άλλη πλευρά. Αλλά αν αυτό δεν έχει συμβεί, σας ζητούμε να παρέμβετε με το κύρος που διαθέτετε και την ισχύ των αρχών της χριστιανικής πίστης που πρεσβεύετε και υπερασπίζεστε.
Πρόκειται για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του από τον νόμο των ανθρώπων. Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού.
Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»
Σχόλιο:

Είναι ένα κείμενο πράγματι πολύ καλό, σπάνιο θα έλεγα, αλλά υποκριτικό.Τονίζει όλα τα καλά της Χριστιανικής μας πίστεως, για να επιτύχη την κατάργησί τους, δια να επιβάλη δηλαδή την άρνησι της ελευθερίας του ανθρώπου. Και εξηγούμαι :
α. Ζητούν από τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ να επέμβη δια να μη πεθάνη ο κ. Κουφοντίνας. Όμως ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει καταδικασθή σε θάνατο παρά τους πολλούς φόνους που έκανε και άφησε χήρες γυναίκες και ορφανά παιδιά, αλλά σε ισόβια.Τώρα μόνος του θέλει να πεθάνη. Προσευχές πρέπει να κάνη ο Μακαριώτατος και όλοι μας, δια να αλλάξη ο κ. Κουφοντίνας μυαλό, να «συνέλθη εις εαυτόν», ως ο άσωτος υιός της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής ΝΑΙ, αλλά όχι δια να του αφαιρεθή η ελευθερία της βουλήσεώς του. Γιατί η ελευθερία της βουλήσεώς μας είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο.
β. Απορώ πως οι συντάκτες της παραπάνω εκκλήσεως δεν κατάλαβαν ότι οι φωνασκούντες και προκαλούντες καταστροφάς αναρχικοί αυτό θέλουν και εκζητούν• Την κατάργησι του Κράτους δικαίου και της Νομιμότητος και την επικράτησι του νόμου της ζούγκλας. Να τους επιτραπή να κάνουν ο,τι θέλουν. Είναι τούτο δυνατόν και επιτρεπτόν; Ασφαλώς ΟΧΙ.

γ.Όμως δεν μπορεί να μη υπενθυμίσω στους Συντάκτας του ανωτέρω κειμένου της Εφημερίδος των Συντακτών και ταύτα:
I. Κάθε ημέρα αυτοκτονούν, δυστυχώς, πολλοί συνάνθρωποί μας. Δεν είδα κάποια διαμαρτυρία τους. Δεν εζήτησαν να ληφθούν μέτρα προς αποφυγήν των αυτοκτονιών. Και
II. Κάθε ημέρα με τις εκτρώσεις γίνονται τόσοι θάνατοι εμβρίων- λένε για 300.000 τον χρόνο – αλλά όχι μόνον γι’αυτό δεν είδα κάποια αντίδρασι, αλλ’όταν η Εκκλησία μας διαμαρτύρεται, Δημοσιογράφοι είναι υπέρ των εκτρώσεων ! !
Συμβιβάζονται αυτά με την παραπάνω έκκλησιν;
† Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.