Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να είναι ο κεντρικός ομιλητής κατά την τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2020 στο Πανεπιστήμιο του Notre Dame, λόγω της πανδημίας του COVID-19, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην πανεπιστημιούπολη του Notre Dame σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

Ο Πατριάρχης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου σε επίσημη ακαδημαϊκή τελετή και μίλησε για την περιβαλλοντική διαχείριση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Notre Dame, Αιδεσιμώτατο John I. Jenkins, C.S.C., «ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι παγκοσμίως ένας από τους πιο διαπρεπείς και θαρραλέους θρησκευτικούς ηγέτες, και μας τιμά ιδιαίτερα το ότι θα επισκεφθεί το Notre Dame και θα λάβει τιμητικό πτυχίο. Ο πνευματικός ηγέτης των Ανατολικών Ορθόδοξων Χριστιανών σε όλον τον κόσμο, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλη την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα στα θέματα περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης, υποστήριξης των προσφύγων και θρησκευτικών ελευθεριών. Το Πανεπιστήμιο Notre Dame καλωσορίζει θερμά την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα του ως εν Χριστώ αδελφό».

Η τελετή έλαβε χώρα στη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς και άμα τη εισόδω του Οικουμενικού Πατριάρχου ακούστηκε το “Τη Υπερμάχω” από εκκλησιαστικό όργανο.

Στην εκδήλωση η Βυζαντινή Χορωδία της Αρχιεπισκοπής, υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Θεοδωρίδη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής της Αμερικής,απέδωσε βυζαντινούς ύμνους στα ελληνικά και αγγλικά.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το βίντεο της εκδήλωσης.

ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.