Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε στις 24 Ιουνίου 2020 στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Chambésy της Γενεύης, με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, αναθ. Καθ. Δρ. Ιωάν Σάουκα, που προέρχεται από την Εκκλησία της Ρουμανίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την 11η Συνέλευση του WCC, η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2022. Επίσης, διερευνήθηκαν από κοινού τρόποι ενισχύσεως των σχέσεων των Ορθοδόξων Εκκλησιών εντός της Οικουμενικής Κίνησης, καθώς και τρόποι για την προώθηση της επόμενης γενιάς των ηγετών της Οικουμενικής Κίνησης και του ρόλου του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Bossey.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον π. Ιωάν Σάουκα, ο οποίος είναι ο πρώτος Ορθόδοξος που υπηρετεί σε αυτόν τον ηγετικό ρόλο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Βελγίου Αθηναγόρας και Ελβετίας Μάξιμος, καθώς και ο μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ, Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ.
Θυμίζουμε ότι από 23-25 Ιουνίου συνήλθε στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου.

fanarion

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.