Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 τον Βασιλέα του Βελγίου Φίλιππο στα Ανάκτορα των Βρυξελλών, συνοδευόμενος υπό των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, του διακόνου κ. Καλλινίκου Χασάπη και του κ. Νικολάου Μαγγίνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προσωπική συνομιλία με τον Βασιλέα Φίλιππο, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Βασιλέα για όλες τις ευεργεσίες του Βελγικού Κράτους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακολούθησε μικρή συνομιλία με τα υπόλοιπα μέλη της Πατριαρχικής Συνοδείας.

Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε με την Συνοδεία του, στο Γραφείο του, τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Koen Geens, με τον οποίο είχαν ευχάριστη και μεγάλης διάρκειας συζήτηση. Ο κ. Geens ως Υπουργός Δικαιοσύνης επίσης είναι ο αρμόδιος Υπουργός για τις Θρησκείες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε ακόμη μια φορά τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και τους συνεργάτες του, που ήταν παρόντες, για όσα φροντίζουν υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βέλγιο. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως στο Φανάρι, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.