Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 24ης Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα του στο Φανάρι, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο καθώς και κληρικούς και μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων της Επαρχίας του.

Ο Σεβασμιώτατος υπέβαλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη επίσημη πρόσκληση, προκειμένου όπως ευαρεστούμενος προστή των Ιερών εκδηλώσεων της εκατονταετηρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (1924-2024), Θεού θέλοντος, κατά τους μήνες Ιούλιο και Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με έκδηλη Πατρική συγκίνηση και χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση και απηύθυνε λόγους ευαρεσκείας προς τον προσφωνήσαντα Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων και τους παρισταμένους, κυρίες και κυρίους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους δια τους καταβαλλομένους κόπους τους κατά την, υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, διαχείριση των τιμαλφών της Μητρός Εκκλησίας και της περί αυτήν Ομογένειας της Πόλης .

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέροντας Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, κατά την έναρξη του Τριωδίου, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 25 Φεβρουαρίου 2024 προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, και μίλησε σχετικώς για το νόημα της Χριστιανικής ζωής εξ αφορμής της προσφιλούς παραβολής και του συνόλου της κατανυκτικής υμνολογίας της Ιεράς περιόδου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.