Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συμμετείχαν στους εορτασμούς σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, με αφορμή την 30ή επέτειο από την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος υπέγραψε ένα ιστορικό Διάταγμα, με το οποίο καθιέρωσε την Ημέρα Εορτασμού του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας ως Εθνική Εορτή της Ιδρύσεως του Ουκρανικού Κράτους.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επίσημης ομιλίας του ο Ουκρανός Πρόεδρος επεσήμανε:

“Η Ορθοδοξία (ενν. των Ρως) ξεκίνησε εδώ! Η αρχαία σλαβονική γλώσσα, της οποίας διάδοχος είναι η σύγχρονη ουκρανική, επίσης ξεκίνησε εδώ! Εδώ ξεκίνησε το Κράτος μας. Και όλοι θα εορτάζουμε τη γέννηση και άνθηση του Ουκρανικού Κράτους κατά την Ημέρα του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας. Και για όλα αυτά υπογράφω σήμερα το σχετικό Διάταγμα.”

Παραθέτουμε εδώ και βίντεο με την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και η υποδοχή του με τιμές Αρχηγού Κράτους στο χώρο των Επισήμων για τη Μεγάλη Παρέλαση στο Κίεβο επί τη Επετείω των 30 ετών Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.