Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λίγο μετά την άφιξή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη νήσο Ίμβρο, προσκύνησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα του νησιού, εκεί όπου πριν από 61 χρόνια, στις 13 Αυγούστου, χειροτονήθηκε διάκονος.

Νωρίτερα τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν στον λιμένα της νήσου οι Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, κληρικοί της νήσου, αλλά και από το εξωτερικό, καθώς και πλήθος Ιμβρίων, και ιδιαιτέρως πολλά μικρά Ιμβριωτόπουλα που προσεφεραν στον Πατριάρχη μικρά μπουκέτα με αγριολούλουδα της πατρίδας του.

Ο Παναγιώτατος θα παραστεί αύριο, Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Κουκή με θέμα «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου», που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό του Νίκου Κουκή το 1994 στην Μικρά Αγία Άννα, σκήτη που ανήκει στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και φιλοξένησε μορφές του αγιορείτικου αναχωρητισμού, όπως ο μελωδός Γεράσιμος (Αβιμέλεχ) Μικραγιαννανίτης. Ο φωτογραφικός φακός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτυπώνει στιγμιότυπα από τον λατρευτικό και τον καθημερινό βίο των μοναχών, από την προετοιμασία του αγιορείτικου πανηγυριού, από την πορεία των προσκυνητών προς τον προορισμό τους.

Σημειώνεται ότι η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, Αναστάσιος Ντούρος, είναι ενταγμένη στο επετειακό εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από την γέννηση του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ίμβρίου (22 Δεκεμβρίου 1722).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.