Στην Χάγη έφτασε το βράδυ τις Πέμπτης 7 Νοεμβρίου η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μετά το διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο στο Άμστερνταμ, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Λίγο πριν την αναχώρηση από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στην οικία της Άννας Φρανκ στο υδάτινο κανάλι Prinsengracht (Anna Frank Huis), μιας μικρής εβραιοπούλας, η οποία κατέγραψε τις δυσκολίες και τις διώξεις του λαού της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο περίφημο ημερολόγιό της, και έγινε σύμβολο των κατατρεγμένων και των διοκώμενων εν καιρώ πολέμου ανθρώπων. Η επίσκεψη αυτή συγκίνησε πολύ τον Παναγιώτατο, αφού του έφερε μνήμες από την ανάγνωση του ημερολογίου της Άννας Φράνγκ, όταν ήταν φοιτητής στην κατά Χάλκη Ιερά Θεολογική Σχολή.

Αφικνούμενος στην δεύτερη πρωτεύουσα της Ολλανδίας ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Νικόλαο Πλεξίδα στην πρεσβευτική κατοικία, όπου παρετέθηκε επίσημο δείπνο. Ο νέος Πρέσβυς της Ελλάδας στις Κάτω Χωρές καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με θερμούς λόγους και επικαλέστηκε τις πατριαρχικές ευχές για την έναρξη της θητείας του.

Σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο Παναγιώτατος θα έχει συντήσεις με την Γερουσία και στην συνέχεια τον βασιλέα της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο στο Μέγαρο της Ειρήνης, ενώ στην συνέχεια θα επισκευτεί την Τουρκική Πρεσβεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.