Δοξολογία στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων Λονδίνου τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2021, με την ευκαιρία της άφιξης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, καθώς επίσης ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, ο Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος κ.α

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται θα χοροστατήσει κατά τον Μ. Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Νεκτάριου Battersea, όπου στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την λειτουργία του Συσσιτίου της Κοινότητας.

Αύριο το πρωί Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Essex. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά τον Μ. Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton. Στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους της νεολαίας της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Την Κυριακή, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater, του Λονδίνου, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στον Εσπερινό στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μ. Βρετανία, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο. Επίσης θα έχει συνάντηση με τον Εξοχ. Λόρδο Ahmad του Wimbledon, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Επίσης, θα επισκεφθεί τον Ι. Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστολών Hertfordshire, όπου θα ευλογήσει την έναρξη των Κοινωφελών δραστηριοτήτων του, θα έχει συναντήσεις με Χριστιανούς ηγέτες του Λονδίνου, καθώς και με τους Εξοχ. Πρέσβεις της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Ραπτάκη και της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Umit Yalcin.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.