Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, επισκέφθηκε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2023, τον Εξοχ. Νομάρχη της Πόλεως κ.Ali Yerlikaya και του εξέφρασε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμαίικης Κοινότητας τα θερμά συλλυπητήρια για τις χιλιάδες των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία, ευχόμενος ο πανοικτίρμων Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δίδει δύναμη στους οικογενείς τους.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για το έργο των σωστικών συνεργείων και των εθελοντικών ομάδων, από την Τουρκία και από όλο τον κόσμο, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και εργάζονται υπό δυσχερείς συνθήκες για τον απεγκλωβισμό από τα συντρίμμια επιζώντων. Ευχήθηκε δε η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές όσο και στις κατοικίες να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν.

Σε ένδειξη έμπρακτης συμπαραστάσεως παρέδωσε προς τον κ. Yerlikaya χρηματικό ποσό για να διατεθεί από το Κράτος στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τον σεισμό.

Ο Παναγιώτατος ενημέρωσε τον κ. Νομάρχη ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Ρωμαίικες Κοινότητες της Πόλεως και της Ίμβρου συγκέντρωσαν και απέστειλαν ήδη ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τοπικούς παράγοντες για την στήριξη των συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Ο Εξοχ. κ. Νομάρχης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και την Ρωμαίικη Κοινότητα για το άμεσο ενδιαφέρον και την συμπαράσταση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνει όλη η χώρα, καθώς και για την οικονομική ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας ανακούφισης των πληγέντων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Νομάρχης έδειξε στον Παναγιώτατο το συντονιστικό κέντρο άμεσης βοήθειας, και τον προέπεμψε φιλοφρόνως κατά την αναχώρησή του μέχρι του αυτοκινήτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.