Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κήρυξε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, την έναρξη του Διεθνούς, Διαχριστιανικού Επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα.

«Πιστεύομεν
The Status Quaestionis and the Neglected Topics of Nicaea and its Creed».
Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινουπόλεως και το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, εν όψει του κοινού εορτασμού με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, της επετείου των 1700 ετών από την σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, το 2025.

Το Συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία τόσο για να οριστεί το status quaestionis σχετικά με την Α’ Οικουμενική Σύνοδο και το Σύμβολο της Πίστεως, όσο και για να διερευνηθούν εκείνα τα θέματα που μέχρι τώρα παραμελήθηκαν από τις υπάρχουσες μελέτες. Αυτό σημαίνει ότι, αφενός, δίνεται η κατάλληλη ιστοριογραφική προσοχή σε εκείνα τα θέματα και τις προοπτικές που είναι ήδη γνωστό ότι δεν έχουν μελετηθεί αρκετά και, αφετέρου, μπορούν να ανοίξουν νέοι ερευνητικοί δρόμοι για τα επόμενα χρόνια, με μελέτες σχετικά με αυτό το θέμα.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.