Οικουμενικό Πατριαρχείο - ειδήσεις.

Ιδιαίτερα γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy, είχε σήμερα το απόγευμα (2-11-2018), στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Για περισσότερη από μια ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, το οποίο χρήζει άμεσων αναστηλωτικών και σωστικών έργων, για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά και την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και για την προστασία των χριστιανικών μνημείων της Μ. Ασίας. Να σημειωθεί ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού υπήχθη πρόσφατα και η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Για τον λόγο αυτό ο Παναγιώτατος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα των εκλογών στα ιδρύματα (βακούφια) της Ομογένειας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στη συνάντηση παρέστησαν ο Γεν. Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Adnan Ertem και ο δραστήριος ομογενής Λάκης Βίγκας, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρώτος εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στη ΓΔΒ. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, συνεργάτες του Υπουργού ενώ εκ μέρους του Πατριαρχείου, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Ιωακείμ και ο Δρ. Απόστολος Πορίδης.

Να αναφερθεί, τέλος, ότι με την ευκαιρία της συναντήσεως δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν στον κ. Υπουργό τα σχέδια ανακαινίσεως της Αστικής Σχολής Γαλατά, η οποία θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη και την συνεργασία, για την οποία έκανε αναφορά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

από ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.