Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επρόκειτο το απόγευμα της Τρίτης να επισκεφθεί τον Δήμο και τη Μητρόπολη Περιστερίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες  λόγω αλλαγής του προγράμματος του συνεδρίου “Our Ocean”, από το Πατριαρχείο αντιπρότειναν να γίνει η επίσκεψη το πρωί της Τρίτης, ωστόσο από τον δήμο και τη Μητρόπολη απάντησαν ότι δεν είναι εφικτό να αλλάξει το πρόγραμμα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (2-3 ημερών).

Πάντως κάποιοι λένε ότι η επίσκεψη δεν εγινε στο Περιστέρι λόγω αντιδράσεων για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου από την Αγία Τράπεζα που προέβη ο μητροπολίτης .

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε χθες το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα τονίζοντας: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, για να δω τον Αρχιεπίσκοπο στην έδρα του, στη φιλόξενη Αρχιεπισκοπή και ευγνωμονώ τον κ. Μητσοτάκη για την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Συνέδριο για τους Ωκεανούς». Επισημαίνοντας ότι του δίνεται η ευκαιρία να μεταφέρει το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ευχήθηκε, επίσης, καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και χαρούμενο, ειρηνικό Άγιο Πάσχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τόνισε: «Χαίρομαι που σας έχουμε κοντά μας για τις δραστηριότητες σας και τα μεγάλα θέματα που θα σας απασχολήσουν. Είναι καλό να συναντιόμαστε συχνότερα και να ανταλλάσσουμε απόψεις».

Ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως, να παραστεί και να απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.