ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ: Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντας Εφραίμ, αποτελεί μια παγκόσμια, προορατική, μορφή της ορθοδοξίας μας.

Φωτεινό και γαλήνιο το πρόσωπό του, με το κομποσκοινάκι πάντα στο χέρι να μετρά κόμπους αμέτρητους κόμπους ευχής.

Όσον αφορά το προορατικό του χάρισμα, πολλοί αξιώθηκαν από κοντά να ακούσουν να απευθύνει το λόγο σε άτομο που δεν γνώριζε και να του δίνει συμβουλές για το πρόβλημά του!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

Όταν οι δυνάμεις της ψυχής, δηλαδή το επιθυμητικό, το θυμικό και το λογιστικό δεν λειτουργούν φυσιολογικά, αλλά δουλεύουν παρά φύση, τότε αναπτύσσονται τα αντίστοιχα πάθη.

Η κάθαρση από τα πάθη επιτυγχάνεται με την αντίστοιχη άσκηση των αρετών. Στο επιθυμητικό τοποθετούμε την εγκράτεια αντί της φιληδονίας και της πλεονεξίας, στο θυμικό την αγάπη αντί της μνησικακίας και του θυμού και στο λογιστικό την νήψη και την προσευχή αντί της λήθης και της άγνοιας.
Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, γερ. Εφραίμ, συζητά με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο παρουσία προσκυνητών . Μέρος 1ο.

Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, γερ. Εφραίμ, συζητά με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο παρουσία προσκυνητών . Μέρος 2ο.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.