Αλλαγές στην Εκκλησία - «Το Θέρμο είναι ιερό».

Τα καλύτερα και πιο θερμά λόγια επιφύλαξε για το Θέρμο και την περιοχή του, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, που επισκέφθηκε και λειτούργησε εκεί την Κυριακή της Τυρινής.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερόθεος χαρακτήρισε «μεγάλη δωρεά» για τον ίδιον να λειτουργήσει στο Θέρμο, το οποίο χαρακτήρισε «ιερό».

Εξηγώντας, μίλησε για τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αλλά και τον Αγιο Καλλίνικο που επίσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή και ήταν ο Γέροντας του Ιερόθεου.

Ο Αγιος Καλλίνικος, ως Πρωτοσύγκελος στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και στη συνέχεια επί 15 χρόνια ως Μητροπολίτης Εδέσσης, ήταν στενά συνδεδεμένος με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, στον οποίον μεταλαμπάδευσε την μεγάλη αγάπη του στον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Έκανε γνωστό μάλιστα πως ο Καλλίνικος, ήταν εκείνος που συνέταξε την αίτηση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αγιοκατάταξη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

«Έτσι, το Θέρμο για μένα, είναι ιερό και για τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αλλά και για τον Αγιο Καλλίνικο» σημείωσε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.